Denna Vision Loss VR-simulator visar hur det är att bli blind eller delvis förlora synen

Av allt som många av oss tar för givet är synen definitivt en av dem. Ta det ifrån mig, jag förlorade synen när jag var 18, och min värld, både bildligt och bokstavligt, dränerade sig på färg.

Denna Vision Loss VR-simulator visar hur det är att bli blind eller delvis förlora synen

Medan de flesta virtuell verklighetsupplevelser syftar till att fördjupa dig i livfulla världar av fiktiva fantasier och spännande, ofta storslagna situationer, gör denna 360-graders VR-simulering motsatsen. Det sätter dig i en virtuell verklighet där du har begränsad vision.

Davis-visionen Simulator för synförlust fungerar bäst på mobilen. Tryck på Virtual Experience, sätt in telefonen i dina VR-glasögon eller Google Cardboard, och kör.

LÄS NÄSTA: VR, AR och MR: Vad är skillnaden?

För det första presenteras du för en romantiserad och ljudaktiverad vy av en trädgård i en faux naturelle värld, fylld med alla dess frodiga, livfulla gröna och en chockerande blå himmel, komplett med ett gurglande, hostande spädbarn till start.

Du kan utforska din miljö genom att se dig omkring och luta huvudet åt vänster och höger. Utforska det en stund med full vision och sedan när du är redo, byt över till en av ögonsjukdomarna och känn hur trädgården förvandlas till en desorienterande röra.

LÄS NÄSTA: Tekniken som hjälper blinda människor att se

Som alla narcissister var det första jag gjorde att leta efter min ögonsjukdom, men eftersom jag har en sådan ovanlig sjukdom, Jag fick nöja mig med det närmaste: makuladegeneration, som skymmer den centrala delen av din syn och är förmodligen så exakt jag kan bli.

Synförlustsimulatorn låter människor berätta om sina erfarenheter ur deras perspektiv av att ha en av de sex vanligaste ögonsjukdomarna – glaukom, grå starr, diabetisk retinopati, ålderssynthet, bländning och makuladegeneration.

LÄS NÄSTA: Bortom VR: Varför 2018 kommer att bli XR:s år

Enligt RNIB, mer än två miljoner människor i Storbritannien har synförlust, och även om du kanske inte känner någon med någon form av synnedsättning, har du definitivt hört talas om något av ovanstående. De olika simuleringarna snurrar dig från en färglös värld till Gaussiska virvlar och suddar.

När jag får folk som frågar mig hur mycket jag kan se måste jag antingen ge dem en långrandig förklaring, med munkar, hål och massor av handviftande. Eller så använder jag ett av dessa provisoriska synförlustsimulatorglasögon som, i all respektlöshet, bara är glasögon med lite svart tejp fast på framsidan av linserna.

Även om synförlustsimulatorn inte har mitt tillstånd, kan jag åtminstone nu ge människor en halvanständig representation av hur mitt ögontillstånd och min värld ser ut.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *