Hur man ändrar standardmall i Word 2007

Efter mer än två år med Word 2007 har jag äntligen knäppt. Nej, Microsoft, när jag skapar ett nytt dokument vill jag inte använda typsnittet Calibri, jag vill inte ha stora marginaler och jag vill absolut ALDRIG ha en extra paus efter varje stycke. Det är inte hur jag formaterar mina dokument, och det kommer det aldrig att bli.

Hur man ändrar standardmall i Word 2007

Så idag gjorde jag det jag skulle ha gjort för länge sedan: jag fixade standardmallen. Efter att ha förbannat det i mer än två år skäms jag nästan över hur lätt det var.

Starta bara Word, klicka på Office-knappen uppe till vänster och välj Öppna. Förutsatt att du är i Vista eller Windows 7, kommer dialogrutan som dyker upp att ha ett avsnitt med mallar – som visas i skärmdumpen nedan. Om inte, notera bara sökvägen i adressfältet – ersätt ditt användarnamn med mitt i början och du borde kunna hitta dina mallar.

Word-1-462x300

Öppna mallen med namnet Normal eller, om du har synliga filnamnstillägg, Normal.dotm. Skriv lite text och gör de ändringar du vanligtvis gör i formateringen – krympa marginalerna, ändra till ett bättre teckensnitt och ta bort det irriterande styckeavståndet genom att klicka på den lilla knappen med upp- och nedpilarna (bredvid textjusteringsknapparna) enligt nedanstående.

word3-462x227

Och det är ganska mycket det. När allt är som du vill klickar du bara på Spara. Varför gjorde jag inte det för två år sedan?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *