Hur man blockerar ett nummer i signalen

Om en oönskad person tjatar på dig på Signal, vill du blockera deras nummer. Lyckligtvis är detta en enkel process som kommer att befria dig från besvären en gång för alla.

Hur man blockerar ett nummer i signalen

I den här artikeln visar vi dig hur du blockerar ett nummer på Signal och svarar på alla brännande frågor relaterade till problemet.

Hur man blockerar ett nummer på signal

Även om Signal är en ganska säker plattform för meddelanden och samtal, är den inte på något sätt skottsäker. Även om du tog försiktighetsåtgärden att ställa in ditt Signal-konto med ett Google Voice-nummer, är chansen stor att någon så småningom kommer att glida igenom stolen och sluta störa dig. Tack och lov är det så enkelt att blockera dem:

  1. Öppna Signal-appen på din valda enhet.
  2. Gå till din inkorg.
  3. Öppna en konversation med/från personen du vill blockera.
  4. Tryck på deras namn högst upp på den här skärmen.
  5. Tryck på ”Blockera användare” längst ner på denna skärm och bekräfta det genom att klicka på ”Blockera” efteråt.
  6. Tryck på ”OK” i popup-fönstret och du är klar.

Hur man blockerar ett nummer på din kontaktlista på signal

Tyvärr kan du behöva blockera någon på din kontaktlista så att de aldrig kan kontakta dig igen. Om du hamnar i en olycklig situation som denna, bör du följa dessa steg:

  1. Öppna dina kontakter i appen.
  2. Välj den kontakt som du vill blockera.
  3. Klicka på alternativet ”Mer” i det övre högra hörnet.
  4. Klicka på alternativet ”Blockera kontakt”.
  5. Bekräfta din åtgärd genom att trycka på ”OK”.

Och det är allt. Efter att du har utfört dessa åtgärder kommer den personen inte att kunna kontakta dig igen via Signal.

Hur man blockerar nummer och grupper i signal

Ibland kan du upptäcka att du slumpmässigt lagts till i en grupp och inte har någon aning om hur du kom dit. Men vad värre är att inte veta hur man ska ta sig ur situationen. Lyckligtvis är det lika enkelt att blockera en masse som att blockera en individ. Så här går det till:

  1. Öppna Signal-appen på din telefon.
  2. Öppna en chatt med den oönskade kontakten eller numret.
  3. Tryck på chatthuvudet med gruppens namn eller kontakt.
  4. Välj ”Blockera den här gruppen.”
  5. Tryck på ”blockera” igen för att bekräfta dina avsikter.
  6. Välj ”OK” för att avsluta processen.

Och det är det som tas om hand. Om du går tillbaka till chatten med gruppen du har blockerat kommer du att se en varning som indikerar att du inte kommer att få någon ytterligare korrespondens från dem förrän du avblockerar dem.

Hur man blockerar signalanvändare på Android

Att blockera någon från Signal på Android bör inte ta mer än en minut eller två. Därefter kommer den berörda personen inte att kunna kontakta dig igen. De kommer inte att veta att du har blockerat dem heller. Allt du behöver göra är att följa dessa enkla steg:

  1. Välj appen från din Androids startskärm.
  2. Tryck på din profil i det övre vänstra hörnet på appskärmen.
    `
  3. Från den här menyn väljer du ”Sekretess”.
  4. Välj ”Blockerade användare”.
  5. Klicka sedan på ”Lägg till blockerad användare.”
  6. Vid denna tidpunkt kommer din kontaktlista att dyka upp. Välj den/de kontakter du vill blockera.

Hur man blockerar signalanvändare på iPhone

Om du nyligen har bytt till en iPhone från Android har du förmodligen märkt att allt verkar fungera lite annorlunda. Alternativ och menyer är i allmänhet ganska lika men finns ofta på olika ställen. Den goda nyheten är dock att processen fortfarande är väldigt enkel. För att blockera signalanvändare från din iPhone, så här behöver du göra:

  1. Öppna Signal-appen på din iPhone.
  2. Gå först till chatten med personen du inte vill höra från.
  3. Vid det här laget, om användaren inte finns i dina kontakter, kan det ge dig möjlighet att blockera.
  4. Tryck på denna popup och tryck sedan på ”Blockera”.

Alternativt, när du inte får det popup-meddelandet, är stegen följande:

  1. Tryck på kontakten du vill blockera.
  2. Välj ”Blockera den här användaren” från menyn.
  3. Tryck på ”Blockera” på popup-menyn.
  4. Tryck på ”OK” för att bekräfta.

Hur man avblockerar användare på Android

Om du blockerar fel person av misstag, oroa dig inte, allt är inte förlorat. Faktum är att den här personen inte ens behöver veta att du har blockerat dem. Gör så här för att öppna upp kommunikationslinjerna igen:

  1. Öppna Signal-appen på din Android-enhet.
  2. Tryck sedan på din Signalprofil.
  3. Välj ”Sekretess” från menyn.
  4. Välj ”Blockerade användare”.
  5. Tryck på kontakten eller numret du vill avblockera och tryck på ”Avblockera.”

Hur man avblockerar användare på iPhone

Det finns en hel del olika sätt att avblockera Signal-användare på iPhone. Alla fungerar, men vissa är enklare och mer logiska än andra. Här är den snabbaste vägen runt problemet:

  1. Gå till Signal-appen på din iPhone.
  2. Tryck på chattråden med användaren du vill avblockera.
  3. Du kommer att märka en röd banner som säger ”Du blockerade den här användaren.”
  4. Välj ”Avblockera användare” längst ned på den här skärmen

Och det är allt som finns. Du bör nu omedelbart kunna återuppta kommunikationen med personen du har blockerat. I vissa fall kanske du redan har bestämt dig för att ta bort den befintliga konversationstråden med användaren i fråga. Oroa dig inte. Detta betyder inte att de inte kan avblockeras igen. Här är en snabb lösning för det scenariot:

  1. Gå till avsnittet ”Huvudinställningar” i din Signal-app.
  2. Tryck på kuggikonen längst upp till vänster på skärmen.
  3. Tryck sedan på ”Sekretess” på inställningssidan.
  4. Nästa upp, tryck på ”Blockerad” högst upp på skärmen.
  5. Tryck på numret du vill avblockera.
  6. Tryck på ”Avblockera” på popup-menyn och ”OK” för att slutföra ditt beslut.

Ytterligare vanliga frågor

Vad händer när jag avblockerar en kontakt?

Det första som händer är att du omedelbart kommer att kunna kommunicera igen. Sms och samtal går igenom som vanligt. Det finns dock en sak som kan fånga vissa människor. Alla meddelanden som skickats av den personen medan de var blockerade kommer att ha gått förlorade i etern.

Så om du har blockerat dem av misstag kan du behöva börja arbeta med en berättelse! Förutom det är det business as usual.

Hur ser man blockerade användare i Signal?

Om ditt nummer är särskilt mycket trafikerat kan det vara svårt att hålla reda på vem som har blockerats och vem som inte har blockerats. Lyckligtvis är Signal en ganska enkel och intuitiv app att använda. Att hitta din blockeringslista tar inte mycket tid och ansträngning alls.

Så här går du tillväga:

• Öppna Signal-appen på din enhet.

• Tryck på de tre prickarna i det övre högra hörnet.

• Tryck sedan på ”Sekretess”.

• Tryck sedan på ”Blockerade kontakter.”

Detta kommer att få upp en lista över alla du har blockerat. Du kan också avblockera personer från den här skärmen om du vill.

Vad händer när jag blockerar signalen?

Bra fråga. När du blockerar Signal skickar den inte automatiskt ett meddelande till personen du har blockerat som informerar dem om situationen. Det betyder att du kan blockera som du vill utan att lägga till något extra oönskat drama.

När den blockerade personen skickar ett meddelande till dig kommer det fortfarande att visas som skickat på deras sida. Men meddelandet kommer aldrig att dyka upp på din telefon. Istället försvinner det in i etern.

Hur vet jag om jag har blivit blockerad i signalen?

I de flesta fall har du faktiskt ingen aning om att du har blivit blockerad. Istället kommer det bara att verka som att personen du skickar meddelanden inte har kollat ​​sin inkorg.

Snabba och enkla sätt att blockera nummer på signal

Så där har du det. Det är ganska snabbt och problemfritt att blockera personer och grupper på Signal. Sammantaget är appen ett säkert och solidt sätt att kommunicera privat med dina kontakter. Det är dock inte Signals ansvar att säkerställa din integritet. För att verkligen skärpa din personliga säkerhet rekommenderar vi att du byter nummer på Signal.

Vilka andra appar skulle du rekommendera för säker kommunikation? Vi skulle gärna höra om dem i kommentarsfältet nedan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.