Hur man fixar ett klibbigt tangentbord för bärbar dator

wd40-290x300Alla ägare av bärbara datorer kommer någon gång i livet att uppleva den sjunkande känslan och de olyckliga konsekvenser som är förknippade med ett stort dryckesspill. Om du inte har det kommer du snart att göra det; det är oundvikligt – en teknologisk övergångsrit, om man så vill.

Hur man fixar ett klibbigt tangentbord för bärbar dator

Det har hänt mig flera gånger (jag måste ha otur) och jag har inte alltid kunnat skylla det på barnen. Första tiden ut var en varm kopp te och en tvinnad telefonsladd att skylla på.

Hur som helst, resultatet blev en väldigt död bärbar dator; Jag är rädd att jag misslyckades med att agera tillräckligt snabbt och min kära gamla ThinkPad T20 gick i luften. Det finns inget mycket du kan göra åt den typen av särskilt nedslående resultat förutom att gå ut och köpa en ny bärbar dator – eller, som i mitt fall, beställa en ny från IT – men om du lyckas dra ut nätsladden och mata ut batteriet innan den kränkande vätskan sipprar ut sin lömska väg till de känsligare delarna av din bärbara dator, det finns andra konsekvenser att tänka på.

Efter att min tvååriga dotter lyckades spilla äppeljuice över hela tangentbordet på min pålitliga Asus A8 för ett par år sedan, trodde jag att jag hade kommit undan med det. Men allt eftersom tiden gick började en klibbig P-knapp och Page Up- och Page Down-tangenter som svarade som om lim snarare än en hälsosam fruktdryck hade varit inblandade att irritera och irritera. Äppeljuice, när den väl är torr, är väldigt klibbig.

Jag försökte olika metoder för att lösa problemet, men ingen av dem fungerade. Jag blötlade bomullsknoppar i isopropylalkohol och körde dem under nycklarna – detta fungerade i ungefär en halv dag innan klibbigheten återupptogs. Jag försökte plocka ut nycklarna, en efter en – men beslutade att detta var för riskabelt när den första nyckeln jag försökte inte klickade tillbaka på plats ordentligt. Ärligt talat så hade jag gett upp och tills för ett par månader sedan höll den bärbara datorn på att försvinna i ett hörn och gjorde ingenting.

Sedan, helt plötsligt, slog det mig: varför inte prova WD40?

Detta är det närmaste som den moderna världen har ett mirakelmedel. Till skillnad från de tvivelaktiga botemedel som säljs av resande con-artister i det gamla vilda västern, är det dock den äkta artikeln. Det lossnar, det smörjer, det rengör, skyddar och hjälper dig att starta bilen. Kan det fixa trasiga bärbara datorer också?

I en sista, desperat handling blötlade jag tangentbordet i det ljuvligt doftande smörjmedlet (min bärbara dator luktar nu som en ny cykel som ett resultat), torkade upp överskottet och väntade på att den skulle göra sina grejer. Jag hoppades inte på mycket om jag ska vara ärlig, och även om det fungerade trodde jag att det några veckor senare skulle ha tärt på tangentbordets inre delar.

Men nej. Några timmar efter den första applikationen rörde sig alla drabbade nycklar fritt och utan begränsningar. Och de har fortsatt på det här ohämmade sättet ända till denna dag, med ingen antydan till kladdiga drag eller fot-i-lera. ”Hallelujah!”, ”Eureka!” och andra diverse euforiska utrop följde.

Självklart, om du tar mitt ord för det och behandlar din egen drabbade bärbara dator på samma sätt kommer jag inte att hållas ansvarig för konsekvenserna. Det räcker med att säga att det fungerade för mig, och jag kommer alltid att komma ihåg att ha en burk till hands – bara i nödfall.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *