Hur man inte delar ögonblick i WeChat

WeChat Moments är som Instagram eller Snapchat Stories. De kompletterar de vanliga inläggen för att lägga till lite smak, dela lite mer om ditt liv eller erbjuda intresse för vänner eller WeChat-användare i stort. Medan standardinställningarna är öppna för allmänheten har du kontroll över vem som ser dina WeChat-ögonblick.

Hur man inte delar ögonblick i WeChat

Att styra vem som ser dina WeChat Moments matas in i den bredare konversationen om integritet på sociala medier. Förutom att visa dig hur du hanterar behörigheter för dina Moments, kommer jag också att visa dig några av de andra sekretessinställningarna som du kanske vill veta om du använder WeChat.

Styr vem som ser dina WeChat-ögonblick

Som standard delas ögonblick i WeChat offentligt. Alla som använder appen skulle teoretiskt kunna hitta dem och läsa dem. Det är förmodligen bra för det mesta, men det kan finnas några ögonblick du vill hålla mer privat. Alla som visar var du bor eller arbetar, var du umgås, alla identifierbara funktioner eller något du vill hålla diskret kan hållas mer privat med en enkel inställning.

Låt oss skapa ett ögonblick så att du kan se var du ska ställa in behörigheter:

  1. Öppna WeChat och välj Upptäck längst ned på huvudsidan.
  2. Välj Moments från nästa sida.
  3. Välj kameraikonen uppe till höger.
  4. Välj Ta foto eller Välj befintlig om du vill använda en galleribild.
  5. Lägg till en bildtext i textrutan som visas på skärmen.
  6. Välj Plats, Dela till eller @Nämn efter behov.
  7. Välj Lägg upp längst upp till höger på skärmen.

Det är där du ser Dela till i steg 6 som du styr vem som ser dina WeChat-ögonblick. Om du väljer den inställningen kan du välja från Offentlig, Privat, Dela lista och Dela inte lista.

Offentlig betyder att alla dina vänner kan se ditt ögonblick. Privat betyder att bara du kan se det och ingen annan. Delningslista innebär att du manuellt kan välja vänner som kan se den. Dela inte-listan är en svartlista som du kan skapa för att utesluta specifika vänner.

Genom att ändra den här inställningen kan du kontrollera vem som ser varje ögonblick på individuell basis. Du kan också ställa in globala behörigheter för ditt konto om du föredrar det.

Globala kontroller för WeChat Moments

Du kan ändra dina allmänna WeChat-kontoinställningar för att begränsa vem som får se dina ögonblick. Dina alternativ är att förhindra att dina ögonblick är offentligt tillgängliga för icke-vänner och att kontrollera vem som ser dem från din vänlista.

WeChat låter vem som helst se dina senaste tio ögonblick oavsett om de är vänner eller inte. Du kan stoppa detta med en enkel inställning.

  1. Navigera till Mig i WeChat.
  2. Välj Inställningar och Sekretess.
  3. Stäng av Gör mina ögonblick offentliga.

Dina ögonblick kommer fortfarande att vara tillgängliga för vänner men kommer att ta bort den här senaste tio inställningen.

Du kan också ställa in behörigheter för ögonblick från samma sekretessmeny.

  • Välj Dölj mina inlägg för att skapa en svartlista med vänner som du inte vill ska se dina ögonblick. Du kommer att se en lista över dina WeChat-vänner. Välj en för att lägga till dem på svartlistan. Vännerna du lägger till i den här listan kommer inte att kunna se några framtida ögonblick du lägger upp.
  • Välj Dölj användarens ögonblick för motsatsen. Detta skapar en lista över WeChat-vänner vars ögonblick du inte vill se.
  • Välj Kan ses av andra för att kontrollera vem som kan se Moments som redan har publicerats. Detta hindrar någon av dina vänner från att se historiska ögonblick. Du kan välja mellan 3 dagar, 6 månader eller Alla för att begränsa ögonblick under dessa tidsperioder.

Andra sekretessinställningar som du kanske vill använda i WeChat

Av min erfarenhet verkar WeChat inte vara bättre eller sämre än andra sociala nätverk när det kommer till integritet. Det finns rykten om kinesisk statlig övervakning men de är obekräftade. Själva appen erbjuder några sekretessinställningar som du kanske vill kolla in.

Alla är tillgängliga från samma sekretessmeny.

  • Välj Vänbekräftelse att stoppa randoms från att lägga till dig som vän utan att du säger det.
  • Välj Lägg till mig som vän för att kontrollera om andra kan lägga till dig med QR-kod eller WeChat ID.
  • Välj Blockeringslista och lägga till irriterande människor till det.

De, tillsammans med Moment-inställningarna som redan diskuterats, borde göra WeChat till en mycket trevligare plats att tillbringa tid på. Vänbekräftelse på egen hand kan förvandla din upplevelse eftersom den kan filtrera bort slumpmässiga och spammare som gillar att vänja alla de kan hitta. Beroende på var du bor och hur synlig din profil är kan det spara dig mycket krångel med appen.

Har du några sekretesstips för WeChat? Några tips för att undvika spammare i appen? Berätta nedan om du gör det!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.