Hur man konverterar ett livefoto till en stillbild med ett anpassat nyckelfoto [October 2019]

Jag skulle säga ungefär 98 procent av Livefoton Jag har tagit inte var avsiktlig. Ibland tänkte jag ta en bild, naturligtvis, men när jag fick reda på att jag av misstag hade tagit ett Live Photo istället… ja, jag var mindre än nöjd. Du kan alltid stänga av Live Photo för en sparad bild, men du kanske inte får exakt den ram du vill ha i din nya stillbild.

Hur man konverterar ett livefoto till en stillbild med ett anpassat nyckelfoto [October 2019]

Tack och lov finns det ett sätt att ställa in ditt eget ”nyckelfoto” för ett Live Photo, vilket innebär att du får exakt den ram du vill ha när du konverterar Live Photo till en standardbild. Så här fungerar det.

Konvertera Live Photo till Stillbild

Steg 1

Öppna Foton app på din telefon och leta sedan upp det Live Photo du vill arbeta med. Ett snabbt sätt att göra detta är att välja Album från navigeringen längst ned på skärmen, rulla nedåt och välj sedan Livefoton för att få en lista över alla Live Photos på din enhet.

Steg 2

När du har hittat Live Photo som du vill konvertera, tryck på för att öppna det och välj Redigera från det övre högra hörnet av skärmen.

Steg 3

När redigeringsläget startar ser du några olika redigeringsalternativ längst ned. Tryck på den som ser ut som en liten sol, som matchar Live Photo-symbolen längst upp på skärmen.

Detta kommer att dra upp ett skjutreglage för de olika ramarna som utgör Live Photo. Tryck och dra skjutreglaget för att välja den ram du vill spara när du konverterar ditt Live Photo till en stillbild. När du väl drar reglaget till en ny plats kommer du att märka en grå prick som indikerar standardnyckelbildrutan.

Steg 4

När din önskade ram är vald trycker du på Gör nyckelfoto.

Steg 5

Tryck slutligen på leva knappen längst upp på skärmen. Detta kommer att stänga av Live Photo-funktionen för din bild och spara filen med den exakta ram du valde i steg 3.

Och det är allt! Ditt Live Photo är nu ett vanligt foto av din önskade ram.

Tar livebilder upp mer minne?

Tekniskt sett, ja, men i stort sett inte riktigt. Här är en snabb förklaring:

När Live Photos först släpptes i iOS 9 tog de upp betydligt mer utrymme än ett standardfoto – ungefär dubbelt så mycket lagringsutrymme. Vilket är vettigt, eftersom de i huvudsak är minivideor. Om din iPhone har begränsat lagringsutrymme och du inte har mycket (eller någon) iCloud-lagring, skulle detta vara ett stort problem, och Live Photos skulle förmodligen inte vara värt besväret.

Men Apple (vill inte ta bort funktionen helt) bytte från JPEG-bilder till ett nytt filformat som kallas HEIF. HEIF är bra för att bevara bildkvaliteten samtidigt som den tar upp en minimal mängd lagringsutrymme, och är användbart för vanliga foton och sekvenser av bilder. Med andra ord, det är en nästan perfekt lösning på lagringsdilemmat som presenteras av Live Photos.

Så om du använder en enhet som kör iOS 11 eller senare kan du lämna Live Photos på utan att behöva oroa dig för lagringen. Live Photos tar tekniskt sett fortfarande upp mer minne, men det övergripande lagringsbehovet för foton har minskat så mycket att det för det mesta är obetydligt. Såvida du inte är vid slutet av enhetens lagringskapacitet behöver du inte stänga av Live Photos.

Hur man stänger av Live Photos

Även om vi precis förklarade varför du faktiskt inte behöver stänga av Live Photos, kan det finnas de av er där ute som helt enkelt inte gillar funktionen alls, är nästan helt slut på lagringsutrymme eller är på en enhet som körs iOS 10 eller tidigare och har inte lyxen med HEIF-lagringsförbättringarna.

Om det är du, så här kan du stänga av Live Photos-funktionen.

Gå först in i inställningar appen, scrolla ner till Kamera, tryck Bevara inställningar, och se till att strömbrytaren förbi Livefoto är i läge ”På”.

Detta säkerställer att när du stänger av Live Photos förblir det avstängt. Annars kommer den att gå tillbaka till att vara På varje gång du öppnar din kamera, vilket kommer att bli frustrerande mycket snabbt.

Öppna sedan din Kamera-app. Överst på skärmen ser du den välbekanta gula solikonen som representerar Live Photos. Om den är gul betyder det att den är på. Om den är grå betyder det att den är av. Tryck bara på den för att ändra den till grå:

Och du är klar! Inga fler Live Photos härifrån och ut (såvida du inte bestämmer dig för att trycka på Live Photos-ikonen igen).

Avslutande tankar

Det fantastiska med iOS Photos-appen är att dina redigeringar är oförstörande. Det betyder att om du någon gång ändrar dig och vill ha tillbaka Live Photo-versionen av din bild, återvänd helt enkelt till fotot, tryck på Redigeraoch tryck sedan på Av knappen längst upp på skärmen för att aktivera Live Photo igen.

Du förlorar ingen data genom att ta bort bilden till en enda ram. Och efteråt kan du känna dig säker på att din stora moster Edna inte kommer att se den del av Live Photo där du tappade din telefon och skrek något obscent när den föll. Inte för att jag någonsin har hänt något liknande, förstås.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.