Hur man lämnar chatt i rad

Att prata med människor på sms-appar kan ibland vara överväldigande, särskilt om du är en del av en grupp. När det är för många som pratar samtidigt kan det vara hektiskt och till och med lite frustrerande. Detsamma gäller grupper på Line chat-appen, som kan ha upp till 500 medlemmar var.

Hur man lämnar chatt i rad

Om du tappar intresset för att prata med gruppen eller ångrar att du gick med i den från början, finns det en enkel lösning – du kan helt enkelt lämna gruppen. Tänk dock på att medlemmarna i chatten eller gruppen du lämnar kommer att meddelas när du gör det.

Fortsätt läsa för att ta reda på hur du lämnar ett chattrum eller en grupp på Line-appen och upptäck några andra användbara tips.

Hur man lämnar chattrum på Line Chat-appen

Först och främst bör du veta att det är skillnad mellan en chatt med flera personer och en grupp på Line. Chattrum för flera personer är mer personliga eftersom du bara kan lägga till personer i din vänlista till dem, dvs de är inte offentliga.

Den dåliga sidan med chattrum för flera personer är att du kan läggas till dem utan något samtycke. Till skillnad från grupper ombeds du inte att gå med i dem. En vän till dig kan bestämma sig för att lägga till dig och ett gäng andra personer i ett chattrum oavsett om du gillar det eller inte.

Som tur är kan du lämna ett chattrum när som helst. Så här gör du:

  1. Öppna Line-appen på din enhet.
  2. Tryck på chattbubblan längst ner till vänster på skärmen.
  3. Klicka på önskat chattrum (du kommer att se namnen och det totala antalet medlemmar).
  4. När du är i den här chatten, tryck på pilen i det övre högra hörnet.
  5. Du kommer att få en rullgardinsmeny med många alternativ inklusive Lämna chatt.
  6. Bekräfta uppmaningen genom att välja OK.
  7. Det kommer att helt radera chattrummet och meddelanden från det.
    lämna chatten

Observera att andra kommer att se att du har lämnat chatten med flera personer. Det finns inget hemligt sätt att göra det på.

Hur man lämnar grupper på Line Chat-appen

Å andra sidan är grupper öppna för allmänheten via länkar, QR-koder och e-post- och textinbjudningar. Detta innebär att de kan sprängas ganska snabbt och har dussintals om inte hundratals människor i dem. Om du är en reserverad person eller en introvert kan detta störa dig.

Ingen gillar att bli spammad med meddelanden, särskilt från okända avsändare. Även extroverta kan bli trötta på det efter ett tag. Du kan lämna en grupp när som helst genom att följa dessa steg:

  1. Starta Line-appen på din enhet.
  2. Du kommer som standard att landa på Friends-skärmen.
  3. Någonstans i mitten av skärmen bör du se en lista över alla grupper du är medlem i.
  4. Ange gruppen du vill lämna.
  5. Välj Chatta i det nedre vänstra hörnet på skärmen.
  6. Tryck på pilen uppe till höger.
  7. Välj Lämna från menyn.
  8. Tryck på Bekräfta så kommer du inte längre att se gruppen, dess medlemslista eller något av de meddelanden som tidigare skickats.
    lämna gruppen

Samma som med chattar, gruppen kommer att meddelas om att du lämnade. Kul fakta: du kan lämna gruppen även om du är dess skapare.

Alternativ till att lämna en chatt

Om du känner dig obekväm med att andra ser att du har lämnat en grupp eller chatt, finns det andra åtgärder du kan vidta.

Stäng av chatt

Du kan stänga av chattar i både grupper och chattrum för flera personer så här:

  1. Öppna Line-appen.
  2. Gå in i chattfönstret längst ned på skärmen.
  3. Välj den grupp eller chatt med flera personer som du vill stänga av.
  4. Tryck på pilen uppe till höger för att se menyn.
  5. Välj Stäng av chatt.
  6. Du kommer inte längre att se meddelanden från den här gruppen eller chatten.
  7. Du kan stänga av ljudet för chatten om du ändrar dig genom att följa samma steg.
    meny

Du kan också använda stegen ovan för att stänga av en 1-mot-1-konversation. Om du undrar, det finns inget sätt att lämna en 1-mot-1-chatt.

Istället kan du blockera en person och aldrig ta emot några samtal eller meddelanden från dem. Block är också en del av samma meny. Den här personen kommer inte att meddelas om att du blockerade dem.

Överge fartyget Inte alla gillar gruppchattar på meddelandeappar. Även de som gör det kan bli uttråkade efter ett tag.

Vad är dina tankar i denna fråga? Gillar du att skicka meddelanden till dussintals människor samtidigt, eller föredrar du att ta dig tid att prata med dem individuellt? Dela dina tankar i kommentarsfältet nedan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.