Hur man tar bort vänner från Line Chat

Line är en gratis app för snabbmeddelanden tillgänglig för surfplattor, persondatorer och smartphones. Även om det inte är lika populärt som sina konkurrenter WhatsApp eller Facebook Messenger, är det den mest populära kommunikationsappen i Sydostasien. Förutom Japan är det favoriten bland användare i Indonesien, Korea, Taiwan och Thailand.

Hur man tar bort vänner från Line Chat

När en app får så stor spridning kan den locka till sig en del oförskämda och elake användare. Om du vill ta bort vänner på Line chat-appen på din Android-enhet kommer den här artikeln att guida dig genom processen.

Saker du bör veta innan du tar bort Line Chat App Friends

Det fina med Line är att det ger dig full frihet att välja vem du ska prata med. Det betyder att du kan chatta med dina vänner och bekanta, oavsett om du importerar dem från din kontaktlista eller söker efter dem manuellt i appen.

Oavsett om du är vän med någon eller om du precis träffat dem online, kan de vara fantastiska i början men visa sitt sanna ansikte efter ett tag. Om någon stör dig, trakasserar dig eller skickar olämpliga meddelanden till dig har du flera verktyg till ditt förfogande.

Du kan dölja, blockera eller helt ta bort dina Line-vänner. Det finns vissa skillnader mellan var och en av dessa alternativ som kommer att behandlas senare. Men även om du i slutändan bestämmer dig för att ta bort en vän måste du först blockera eller dölja dem.

Hur man döljer eller blockerar en vän on Line Chat App

Som nämnts, innan du tar bort en vän måste du gömma eller blockera dem. Detta ger dig tillräckligt med tid att tänka på hur strängt deras straff ska vara. Om du tycker att de är tråkiga eller bara inte gillar dem så mycket kan du börja med att gömma dem.

Vad uppnår du genom att gömma någon på nätet?

Hide är det minst stränga straffet för dina Line-vänner. När du gömmer någon kommer de fortfarande att kunna se dig på sin vänlista och skicka meddelanden till dig. Å andra sidan kommer du inte att se dem på din vänlista.

Du kommer fortfarande att kunna kolla in deras profil och uppdateringar på deras tidslinje. Så, var hamnar de? Du kan hitta dem på din profils lista över dolda användare.

För att dölja en linjevän på Android, så här behöver du göra:

  1. Ladda ner appen gratis från Google Play Butik om du inte redan har det och öppna det.
  2. Genom att starta appen kommer du automatiskt att landa på Friends-skärmen, som kan nås från det nedre vänstra hörnet.
  3. När du scrollar ner kommer du att se din lista över vänner. Du måste välja och hålla fingret på namnet på den vän du vill dölja.
  4. Tryck sedan på Göm längst ned i popup-menyn.
  5. Bekräfta genom att trycka på OK.

För att blockera någon, följ samma steg, men tryck på Blockera, som finns ovanför Göm i popup-menyn.

Vad händer när du blockerar någon på nätet?

Om du följde dessa steg och blockerade en vän på Line, är detta vad som kommer att hända:

  1. Den här personen kommer inte längre att kunna kommunicera med dig på något sätt (video, sms eller samtal).
  2. De kommer inte längre att visas på din vänlista. Istället kan du hitta dem på din lista över blockerade användare.
  3. Det gör att man inte heller kan kolla varandras profiler.

Att blockera on Line är inte som att blockera på andra sociala medieappar eftersom det fortfarande inte tar bort personen helt från din vänlista.

Hur man tar bort vänner online

Att ta bort en vän är det sista steget du kan ta, och det är inte reversibelt. Först efter att du har gömt eller blockerat en användare kan du ta bort dem genom att göra följande:

  1. Tryck på kugghjulsikonen i det övre högra hörnet på skärmen.
    Linjeinställningar
  2. Välj vänner.
    Line Vänner
  3. Välj dolda/blockerade användare beroende på vilken lista du lägger dem på.
  4. Välj Redigera bredvid deras namn.
    Ta bort linjen
  5. Välj Ta bort.

Se till att ditt beslut är slutgiltigt eftersom det inte finns något bekräftelsefönster.

Hotet borttaget

Det är så du tar bort vänner på Line. Du kommer aldrig att se eller höra från den här personen någonsin igen, åtminstone inte i Line chat-appen. Detta kan verka grymt, men ibland är det nödvändigt.

Vad är dina tankar om saken? Har du tagit bort någon av dina vänner på Line, och i så fall vad fick dig att göra det? Ångrade du dig eller är ditt samvete rent? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.