Hur man visar Discord-meddelanden

Även om det är relativt enkelt att titta på meddelanden på Discord, har flera alternativ lagts till för att utöka meddelandefunktionaliteten. Att veta hur man drar fördel av dessa alternativ skulle vara till stor hjälp för alla oförskämda community-chefer.

Hur man visar Discord-meddelanden

I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du ser Discord-meddelanden, och ger dig tips om hur du kan maximera dess användbarhet.

Discord-meddelanden

Discord-meddelandeplattformen delar många likheter med andra populära meddelandeappar. Du skriver ett meddelande i textrutan, trycker på enter och meddelandet visas i fönstret.

oenighetsmeddelande

Medlemmar av kanalen kan göra detsamma om du inte har begränsat deras möjlighet att skicka meddelanden.

Du kan ta bort alla meddelanden du har skickat genom att hålla muspekaren över texten tills redigeringsikonerna visas.

Mer

Den första ikonen låter dig lägga till en uttryckssymbol. Den andra ger dig möjligheten att redigera meddelandet du precis skrev. Den sista erbjuder flera fler funktioner som visas i bilden nedan:

radera meddelande

Funktionerna för varje alternativ är följande:

  1. Redigera meddelande: Låter dig redigera meddelandet.
  2. Pin-meddelande: att lägga in ett meddelande markerar det som viktigt. Alla som går in på en server där ett meddelande är fäst kommer att varnas om det. Genom att klicka på ikonen för fästa meddelanden i den övre vänstra delen av meddelanderutan kan personer se alla fästa meddelanden.
    fästa meddelanden
  3. Citat: Kopierar meddelandet till textinmatningsrutan. Detta inkluderar även namnet på författaren till meddelandet. Detta ger dig ett enkelt sätt att dela ett meddelande som en annan användare har skrivit.
    oenighetsmeddelanden
  4. Markera oläst: Detta markerar ett meddelande som nytt. Om du har aktiverat olästa meddelandevarningar kommer en röd prick att visas på Discord-ikonen i aktivitetsfältet.
    hur man visar discord-meddelande
  5. Kopiera meddelandelänk: Detta ger dig en hyperlänk till meddelandet som kopierar det till klippbordet. Du kan klistra in den här länken även utanför Discord. Alla som klickar på länken kommer att skickas till Discord-webbplatsen och till själva meddelandet.
  6. Ta bort meddelande: Tar bort meddelandet.

Direktmeddelanden

Det finns en annan meddelandetyp som discord erbjuder som kallas DM eller direktmeddelanden. Dessa är privata meddelanden som skickas från en användare direkt till en annan. Direktmeddelanden dyker inte upp på serverchatt, utan kan istället nås i dess separata fönster.

För att komma åt DM-fönstret, klicka på hemikonen, som är ditt porträtt uppe till vänster. Detta kommer att visa dig en lista över dina vänner och de direktmeddelanden du har för närvarande.

Lägg till vän

Genom att klicka på porträttet av en vän öppnas fönstret Direktmeddelande. Härifrån kan du fortsätta att ha ett privat samtal med den personen.

Observera dock att direktmeddelanden kan blockeras av andra användare. Om en annan användare eller till och med en vän har förhindrat DM kan du inte skicka ett direktmeddelande till dem.

För att göra detta själv, följ dessa steg:

  1. Klicka på kugghjulsikonen nära ditt användarnamn för att öppna Användarinställningar.
    användarinställningar
  2. Välj Sekretess och säkerhet i menyn till vänster.
    Sekretesssäkerhet

Välj vilken inställning du vill ha.

Discord skannar innehåll efter potentiellt osäkert arbetsinnehåll. Alternativet Håll mig säker kommer att skanna alla meddelanden som du får. Mina vänner är ett bra alternativ som skannar alla meddelanden som inte kommer från dina listade vänner. Alternativet Jag bor på kanten skannar ingenting och släpper igenom alla meddelanden.

Om du klickar på Tillåt direktmeddelanden från servermedlemmar under menyn för standardinställningar för serverns sekretess kommer antingen att blockera eller tillåta DM från andra.

Markera meddelanden som lästa

Ibland kanske du har för många meddelanden att det skulle vara obekvämt att läsa dem var för sig. Discord tillhandahåller en lösning genom att tillåta användare att markera hela servrar som lästa. Här är hur:

  1. Gå till serverlistan till vänster.
  2. Högerklicka på servern som du vill markera som läst
  3. Välj Markera som läst.
    serverlistan

Du kan göra detta för alla servrar som har olästa meddelanden. Om en server inte har några nya meddelanden kommer alternativet att vara nedtonat.

Omnämnanden

Discord har en annan typ av meddelandevarning som kallas Mentions. När du skriver ett meddelande kan du varna en annan person om att du hänvisar till dem specifikt eller vill uppmärksamma ditt meddelande. För att göra detta, skriv in @-symbolen följt av namnet på personen du nämner.

Om du skriver @ i inmatningsrutan får du en lista över personer som du kan nämna:

nämner

Som visas kommer @alla att meddela alla medlemmar i kanalen, @here kommer att meddela alla medlemmar som för närvarande är online, och @ följt av ett användarnamn kommer att meddela den specifika användaren.

Du kan komma åt alla meddelanden som du har nämnts i genom att klicka på Discords omnämningsflik. Detta är @-symbolen i det övre vänstra hörnet av Discord-fönstret. Alla meddelanden du nämns i kommer att stanna i det fönstret i upp till sju dagar, varefter de raderas.

visa discord-meddelanden

Ett mångsidigt kommunikationsverktyg

Discord-appen har visat sig vara ett mångsidigt, pålitligt kommunikationsverktyg för tusentals onlinegrupper. Att veta hur man navigerar i meddelandealternativen hjälper både servermedlemmar och administratörer att hantera sina gemenskaper effektivt.

Känner du till andra sätt att se Discord-meddelanden? Har du åsikter om meddelandesystemet som du vill dela med dig av? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.