Kan Zoom se hela skärmen när jag streamar ett samtal?

Enhetslänkar

  • Android
  • iPhone
  • Mac
  • Windows
  • Saknas enheten?

Oavsett om du vill chatta med någon, gå med i ett möte eller hålla en presentation är Zoom en utmärkt plattform. Men när du är i ett samtal kanske du undrar ”Kan Zoom-deltagare se hela min skärm när de streamar ett samtal?”

Kan Zoom se hela skärmen när jag streamar ett samtal?

Detta är en oro för många eftersom du i de flesta fall vill säkerställa att ingen kan se vad som finns på din skärm förutom du. Men ibland vill du att de andra deltagarna i samtalet ska se vad du ser på din skärm.

Om du undrar om andra Zoom-deltagare kan se din skärm, leta inte längre. I den här artikeln kommer vi att diskutera allt du behöver veta om att dela skärmar i Zoom.

Kan Zoom se hela skärmen när jag streamar från en PC?

När du går med i ett Zoom-samtal från din PC kan de andra deltagarna inte se din datorskärm som standard. De ser bara vad du tillåter. Om du har både kameran och mikrofonen på, ser de dig och hör ditt ljud. Du kan välja att aktivera en av dessa två eller inaktivera båda. Detsamma gäller när du är värd för ett Zoom-samtal.

Men när som helst under mötet kan värden eller andra deltagare i samtalet dela hela sin skärm. Om de väljer att dela hela skärmen kommer alla i samtalet att se den. Detta är särskilt användbart för affärsmöten, presentationer eller föreläsningar.

Men bara för att en av deltagarna delade sin skärm betyder det inte att alla nu också kan se din. Din skärm förblir privat tills du bestämmer dig för att aktivera skärmdelningsalternativet på din egen enhet, och ingen annan kan göra det åt dig.

Om du vill att andra deltagare i ett samtal ska se hela skärmen och du använder en dator följer du stegen nedan:

  1. Under ett samtal trycker du på knappen ”Dela skärm” längst ned på skärmen.
  2. Ett popup-fönster med olika alternativ kommer att dyka upp. Välj att dela hela skärmen.
  3. Zoomen växlar automatiskt till helskärm. Du kan avsluta det när som helst genom att trycka på Esc-tangenten på ditt tangentbord eller genom att trycka på knappen ”Avsluta helskärm”.

När 80 % av deltagarna i ett samtal får din delade skärm kommer du att se ett meddelande om att du delar skärm. Meddelandet kommer att stanna överst på skärmen tills du slutar dela det.

När du delar hela skärmen, glöm inte att alla kan se den, inklusive meddelanden och aviseringar du får. Om du vill förhindra detta, välj andra alternativ för skärmdelning, som att dela en viss app.

Det är också viktigt att komma ihåg att även om du kan dela hela din skärm med andra så har de inte kontroll över den. Det betyder att andra deltagare inte kan komma åt dina appar, meddelanden och mappar bara för att du har delat din skärm med dem. Deltagarna kan bara se det du visar dem.

Kan Zoom se hela skärmen när jag streamar från en iPhone?

Om du använder Zoom från en iPhone och du är orolig för att alla kan se din skärm, kommer du gärna veta att det inte är fallet om du inte aktiverar skärmdelning. Normalt, om du är i ett samtal, kan andra deltagare bara se din video och/eller ljud, beroende på dina inställningar. Om du vill kan du inaktivera båda och bara lyssna eller bara se konversationen.

Zoom skyddar din integritet, vilket innebär att ingen kan aktivera alternativet för skärmdelning utom du, inte ens värd för samtalet. Plus, om en av deltagarna delar sin skärm, kommer din skärm inte att delas automatiskt.

När du vill dela hela skärmen från en iPhone och du är i ett samtal, följ dessa steg för att göra det:

  1. Tryck på ”Dela innehåll” under samtalet.
  2. Flera alternativ kommer att dyka upp på skärmen. Tryck på ”Skärm” för att dela hela skärmen.

Om du inte har delat din skärm tidigare måste du ställa in den i dina inställningar:

  1. Öppna appen Inställningar.
  2. Tryck på ”Kontrollcenter” och tryck sedan på ”Anpassa kontroller.”
  3. Tryck på plustecknet för att lägga till ”Skärminspelning”.
  4. Tryck på den röda stapeln och återgå till Zoom.
  5. Svep åt vänster för att komma åt instruktionerna för att sända till Zoom.
  6. Svep uppåt för att komma åt kontrollcentret.
  7. Tryck och håll ned inspelningsknappen.
  8. Tryck på ”Zooma” och sedan på ”Starta sändning.”
  9. Din skärm kommer att delas i samtalet efter räkningen av tre.

När du vill sluta dela skärmen trycker du på det röda fältet högst upp.

Tänk på att alla deltagare i samtalet kommer att kunna se aviseringarna du får. Du kan förhindra detta genom att välja ett annat delningsalternativ, som Google Drive, Dropbox, Foton, etc. Vad du än bestämmer dig för att dela behöver du inte oroa dig för att andra ska komma åt din iPhone. Att dela din skärm innebär att andra bara kan se den, men de kan inte kontrollera den.

Kan Zoom se hela skärmen när jag streamar från en Android-enhet?

Zoom är också tillgänglig som en mobilapp för Android-användare. Om du tycker om att använda den men inte är säker på om appen har tillgång till hela skärmen kan du känna dig lugn och veta att den inte har det. Nämligen, när du är i ett Zoom-samtal kan andra bara se din video eller ljud eller båda. Du kan alltid anpassa dessa genom att aktivera båda eller ingen.

Att aktivera eller inaktivera skärmdelning är alltid upp till dig. Om en av deltagarna delar sin skärm kommer din skärm inte att delas automatiskt.

Om du vill dela skärmen från din Android-enhet, följ stegen nedan:

  1. Tryck på ”Dela” under samtalet.
  2. Du kommer att se olika delningsalternativ visas. Tryck på ”Skärm”.
  3. Ett popup-meddelande kommer att visas som ber dig att tillåta Zoom-åtkomst till olika funktioner. Tryck på ”Tillåt”.
  4. Tryck på ”Starta nu.”

Tryck på ”Stoppa dela” när du vill inaktivera delning. Vi rekommenderar att du aktiverar alternativet ”Stör ej” innan du delar din skärm med andra. På så sätt kan ingen se aviseringar som du kan få, och du kan dela din skärm utan avbrott.

Om du undrar om andra deltagare kommer åt din telefon, kommer du att bli glad att veta att dela en skärm innebär att de bara kan se den. Andra personer i samtalet kan inte komma åt eller styra din enhet.

Kan Zoom se hela skärmen när jag streamar från en iPad?

Om du äger en iPad och vill använda Zoom, men du undrar om appen automatiskt har tillgång till hela din skärm, bör du veta att den inte har det. Oavsett om du är värd för ett samtal eller är en deltagare kan Zoom inte automatiskt dela din skärm med andra.

Zoom låter dig anpassa om andra kan se eller höra dig. Du kan till och med inaktivera båda funktionerna och bara se eller lyssna på samtalet. När du bestämmer dig för att dela hela skärmen kan du aktivera alternativet i menyn. Alternativet är användbart när du vill visa något på din iPad för deltagarna.

Om du vill lära dig hur du delar hela skärmen från en iPad, följ stegen nedan:

  1. Tryck på ”Dela innehåll” under samtalet.
  2. Du kommer att se olika alternativ på skärmen. Tryck på ”Skärm” för att dela hela skärmen.

Om det här är första gången du delar en skärm i Zoom måste du ställa in den i dina inställningar:

  1. Gå till dina inställningar.
  2. Tryck på ”Kontrollcenter” och välj ”Anpassa kontroller.”
  3. Tryck på plustecknet för att lägga till ”Skärminspelning”.
  4. Tryck på den röda stapeln och återgå till Zoom.
  5. Svep åt vänster för att komma åt instruktionerna för ”Sändning för att zooma”.
  6. Gå till kontrollcentret genom att svepa uppåt.
  7. Välj och håll ned inspelningsknappen.
  8. Tryck på ”Zooma” och sedan på ”Starta sändning.”
  9. Efter räkningen av tre börjar du dela din skärm.

När du delar din skärm är det viktigt att veta att andra deltagare inte har någon kontroll över din iPad. De kan bara se din skärm utan möjlighet att komma åt din enhet. När du är klar med att dela skärmen trycker du på det röda fältet och sedan på ”Stopp”.

Styr vad andra ser när du delar din skärm

Zoom kan aldrig dela din skärm utan din tillåtelse, oavsett vilken plattform du använder. Endast du kan aktivera det här alternativet. När du delar hela skärmen med andra, kom ihåg att de kan se allt, inklusive aviseringarna du får. Om du vill förhindra detta, aktivera alternativet ”Stör ej” på din enhet eller välj ett annat delningsalternativ.

Använder du ofta alternativet för delningsskärm i Zoom? Väljer du att dela hela skärmen? Berätta för oss i kommentarsfältet nedan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.