Kindle-tidningar: långsammare än tryckta

Kindle-tidningar--462x346Jag är ingen stor förespråkare för e-böcker, men det enda som kan locka mig att sprida ut den nya Storbritannien-vänliga Kindle är tidningar. Om jag kunde ladda ner det senaste numret innan jag hoppade på mitt tåg varje morgon, räddade mig det smutsiga utseendet från min tidningskiosk när jag försöker betala för Tiderna med en Kr20-sedel (varför har jag aldrig växel på morgnarna?) sedan all makt till Amazons armbåge.

Kindle-tidningar: långsammare än tryckta

Så när Amazon öppnade dörrarna på sin UK Kindle Store tidigare idag var det första avsnittet jag gick till tidningarna.

Valet är inte fantastiskt: mina två favorittidningar, Tiderna och Väktaren, är inte tillgängliga, men jag skulle gärna kunna kompromissa om Ekonomiska tider eller Den självständiga.

Prissättningen verkar inte heller upprörande. Kr14 i månaden för Den självständiga och Kr18 för Ekonomiska tider representerar en hälsosam rabatt på 1 och 2 GBP per dag täckningspriset. Visserligen får man bara ren text – inga bilder, grafik eller något av ludd som korsord, men det skulle jag kunna leva med.

Men precis när jag förberedde att släppa lös kreditkortet började jag läsa tidningens beskrivningssidor. The Independent’s sida säger: ”För din bekvämlighet levereras problem automatiskt trådlöst till din Kindle från 07:15 lokal tid i London.” Dito Daily Telegraph. Daily Mail, under tiden, kommer inte att börja anlända förrän 8:30 (även om det är bäst att inte läsa det innan pubarna öppnar i alla fall). Bara MED stiger upp ur sängen vid en rimlig timme, med leveranser som börjar kl. 05.00.

Varför är Kindle-utgåvorna av tidningarna så sena? Jag börjar min pendling vid 07.00 de flesta morgnar. Om Den självständiga och Daily Mail kan lyckas skriva, skriva ut, producera, skriva ut och distribuera de fysiska tidningarna till min lokala tidningsbutik senast klockan 07.00 varje morgon, varför i hela friden kan de inte ta bort texten och skicka den till Kindle den timmen?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *