Meddelar Snapchat när du lämnar en grupp?

När det kommer till sociala interaktioner, vare sig det är i verkligheten eller via sociala medier, kan det betraktas som oförskämt och till och med stötande för någon annans ansträngningar att bidra till hela sammankomsten att bara lämna en grupp människor som du precis chattade med för en minut sedan!

Meddelar Snapchat när du lämnar en grupp?

Som sagt, det finns situationer där du bara måste gå någon annanstans. Vare sig det är att springa iväg till badrummet i hopp om att hinna dit i tid, eller lämna den nuvarande situationen för att du har ett viktigt ärende att göra, att ursäkta dig själv från mängden kan ibland vara det enda sättet.

Nu förespråkar vi inte här att du alltid ska vara självmedveten om ditt bidrag till en konversation eller en chatt, och därför bör du aldrig lämna en grupp människor även om det finns bättre saker du skulle kunna göra.

Vad vi säger är att om du bryr dig om en social mediachatt, en fotodelningssession eller en kedja av e-postmeddelanden som delar viktiga konfidentiella uppgifter från regeringen, men du fortfarande måste lämna, kanske du är intresserad av konsekvenserna av ett sådant drag, så att säga.

I dagens artikel kommer vi att prata om Snapchat – en social medieplattform som har lockat till sig användarnas hook, line och sinker ända sedan den först introducerades. Mer exakt är vårt ämne: Meddelar Snapchat andra användare när du lämnar en grupp? (Betyder de användare som är i samma grupp, inte alla 188 miljoner av dem, naturligtvis.)

Just då, utan vidare, låt oss se vad som händer här, eller hur?

Vad är en Snapchat-grupp?

I likhet med de flesta andra sociala medieplattformar har Snapchat också sett möjligheten i det faktum att vi människor tenderar att organisera oss i flockar, och på så sätt kokat ihop gruppfunktionen för sin app.

Så en Snapchat-grupp kan bestå av upp till 32 personer, och när den väl har skapats betyder det automatiskt att det också kommer att finnas en gruppberättelse kopplad till den. På så sätt hålls sammankomstens karaktär flytande och användarna kan interagera med varandra snabbt och enkelt – varje individ bidrar till hela sagan!

Att lägga till personer är också en bit av kakan och när du väl är med kommer du alltid att meddelas om alla aktiviteter relaterade till den pågående gruppberättelsen. Rätt snyggt, faktiskt!

Några viktiga fakta om Snapchat-grupper

Som fallet är vid möten, sportevenemang, barnkalas eller, faktiskt, strider, måste varje plats som har ett stort antal människor som försöker uppnå ett mål regleras på något sätt, annars kan ordentligt kaos uppstå så snart som eventet börjar! (Detta gäller särskilt barnkalas. Misslyckas med att organisera en av dessa väl och må gode Gud förbarma dig över din själ!)

Hur som helst, samma princip om nödvändig organisation och reglering tillämpas också på sociala mediegrupper, och Snapchats Group Story är inte annorlunda. Här är några av reglerna du kanske vill veta om innan du hoppar in i en delad berättelse:

Meddelanden har ett utgångsdatum

Som namnet självt antyder är Snapchat en zippy plattform där intressanta inlägg och uppdateringar sker snabbt. För att förhindra övermättnad av information och diskussioner från att bli alldeles för tråkiga, beslutade folket på Snapchat att ge alla meddelanden en maximal livslängd på 24 timmar. Efter det kommer alla meddelanden i en grupp att raderas, så se till att spara de du tycker är intressanta!

Chattbubblan

Om någon öppnar ett nytt gruppchattfönster och bjuder in sina Snapchat-vänner från samma grupp kommer detta att skapa en chattbubbla. Alla personer som läggs till i gruppchatten kommer att kunna se bubblan dyka upp ovanför deras tangentbord, så att de kan delta i diskussionen direkt!

Gå in i Bubblan

Ironiskt nog innehåller Snapchats ”bubbla” faktiskt länken till profilen för personerna i den, så om du vill besöka deras profiler kan du göra det genom att klicka på deras profilnamn som finns i bubblan. Ingen gömma sig din bubbla i Snapchat! (’I din egen bubbla’- förstår du? Som att vara asocial och sånt… det är som att du inte vill umgås med folk, men då… Okej, gå vidare.)

Hur tar jag bort mig själv från en grupp?

Om du har hamnat i en grupp som du inte längre vill vara ifrån, gör du så här för att lämna den:

Hitta gruppens bild och klicka på den.

Klicka på de tre vertikala prickarna i det övre högra hörnet.

Klicka slutligen på ”Lämna grupp” längst upp.

Så, kommer andra att se om du lämnar gruppen?

Enkelt uttryckt – ja, de kommer att göra det. Mekaniken i Snapchats Group Story fungerar på det sättet att den som lämnar gruppen, alla deras meddelanden kommer automatiskt att raderas från den, så uppenbarligen kan andra medlemmar omedelbart märka att du är frånvarande, att döma av detta enkla kriterium.

Sammantaget verkar Snapchats Group Story-funktion främja levande och spännande diskussioner, utbyte av erfarenheter och bidrag från alla medlemmar. Verkar ganska intressant, i rättvisans namn. Vi hoppas att du tyckte att den här artikeln var användbar och önskar dig många livliga ’n’ glada gruppberättelser på Snapchat i framtiden!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.