Microsoft skickar ut ytor med fel processor

Microsoft levererar Surface Pro 2-surfplattor med äldre processorer, trots att de har lovat kunderna uppgraderade komponenter.

Microsoft skickar ut ytor med fel processor

Microsoft uppgraderade tyst Surface 2 i januari och ersatte en 1,6 GHz Core i5-4200U-processor med en 1,9 GHz Core i5-4300U.

Men den Microsoft Store är inte bindande när det gäller processorn som nuvarande kunder kommer att få, bara hänvisar till Surface Pro 2:s CPU som en ”4:e generationens Intel Core i5-processor” – en beskrivning som kan hänvisa till båda modellerna.

Med tanke på bristen på tydlighet på webbplatsen, PC Pro läsaren Jo Halfacre ringde Microsoft i början av januari för att bekräfta att surfplattan skulle levereras med det uppgraderade chipet. ”Efter att ha blivit säker på att det verkligen var i5-4300 och inte längre i5-4200-processorn, fortsatte jag att beställa en Surface Pro 2 128GB,” berättade hon för oss.

Men när surfplattan kom innehöll den den äldre processorn. Hon kontaktade Microsoft och fick veta att försäljningsrådgivaren hon hade pratat med tidigare hade misstagit sig och att modeller som använder i5-4300U ännu inte fanns i lager.

”Det föreslogs för mig att jag skulle vänta en vecka eller så och sedan ringa tillbaka, eftersom de förväntade sig att surfplattorna med de nya processorerna skulle vara tillgängliga mycket snart,” sa Halfacre.

”Så den 6 februari gjorde jag satsningen igen och ringde Microsoft. Återigen frågade jag vilken processor som fanns i Surface Pro 2, och återigen var jag helt säker på att det var i5-4300. Jag köpte en, och du vet redan resultatet av detta: jag fick en annan Surface Pro 2 med en i5-4200-processor!”

När Halfacre klagade till Microsoft för andra gången fick hon veta att företaget hade fått ”flera klagomål under föregående vecka om att kunder fick i5-4200 istället för i5-4300-processorer”.

”Jag känner nu att jag är i limbo eftersom jag inte känner att jag kan lita på vad jag får höra av någon från Microsoft,” tillade hon. ”Jag behöver en ny surfplatta/laptop och jag är klar i två månader och väntar fortfarande!”

Microsoft hade inte returnerat vår begäran om kommentar vid tidpunkten för publiceringen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *