Slack fortsätter att logga ut mig – Hur man åtgärdar

Slack är en plattform för snabbmeddelanden som många förlitar sig på för att ansluta till sina fjärrkontor. Appen har genomgått olika uppdateringar och uppgraderingar genom åren och är mycket mer stabil och hållbar jämfört med originalversionen från 2013.

Slack fortsätter att logga ut mig – hur man åtgärdar det

Slack kan dock inte fungera i vissa fall. Ett av de vanligaste problemen är automatisk utloggning. Om Slack fortsätter att logga ut dig, här är några tips som kan hjälpa.

Slack inloggningsproblem

De flesta problem med att logga ut beror på hur Slack loggar in på din dator. Du kanske har märkt att varje gång du startar appen kommer den kort att visa din senast använda arbetsyta, förvandlas till en tom skärm i ett par sekunder och sedan visar huvudfönstret korrekt.

Detta kan dock vara anledningen till att Slack automatiskt loggar ut dig. I de flesta fall behöver du bara logga in igen. Om du upplever det här problemet och ingen av informationen nedan hjälper, kontakta gärna Slacks support.

slack fortsätter att logga ut mig

Sessionens längd

Innan du drar slutsatsen att du har en felaktig app bör du kontrollera inställningarna. Som en avlägsen affärsplattform låter Slack dig se till att du inte får några aviseringar utanför din arbetstid. Du kan dock också ställa in den tid som behöver gå innan du loggar ut medlemmarna. Det kan skapa en unik atmosfär på en arbetsplats som stänger en viss timme.

Använd skrivbordsappen för att se om det är sessionslängden som är skyldig. När du har loggat in klickar du på din arbetsyta, som finns i den övre vänstra delen av appfönstret. Välj sedan från rullgardinsmenyn Inställningar & administration, följd av Inställningar för arbetsyta. Navigera till Autentisering, då Sessionens längd, och klicka sedan Bygga ut. Från den här menyn kommer du att kunna välja hur mycket tid som ska gå innan Slack kräver att medlemmarna loggar in igen. Justera inställningarna efter behov.

Slutligen, välj Spara.

Sök efter en global utloggning

Redan 2015 meddelade Slack en säkerhetsincident. Under fyra dagar inträffade ett hack som äventyrade en del av Slack-användardata. Dessa uppgifter inkluderade e-postadresser, hashade lösenord, användarnamn, Skype-ID:n och till och med telefonnummer för vissa användare.

Denna incident var ett allvarligt hot mot appens rykte. Som tur var agerade företaget snabbt och lyckades komma på fötter igen. Den hanterade också ärendet ganska transparent, vilket hjälpte.

Många användare loggades ut automatiskt vid den tiden. Nästan alla användare som använde SSO-tjänsten (Single Sign-On), även om det var Google Authenticator, loggades ut.

Innan du tar ärendet till Slack-supporten, se om det var ett globalt problem nyligen. Håll dig uppdaterad med Slack på sociala medieplattformar.

Autorun

Som standard körs Slack när ditt operativsystem startar. Det betyder att du kommer att vara vid din virtuella arbetsyta så fort du slår på din PC. Du kan dock inaktivera detta. Vissa människor vill ha kontroll över apparna på sina enheter.

Om autorun-funktionen är inaktiverad kanske du tror att Slack loggar ut dig. Denna inställning är väldigt enkel att ändra.

slack loggar ut hela tiden - så åtgärdar du det

För att aktivera autorun-alternativet, öppna din Slack-app, navigera till arbetsytans namn i det övre vänstra hörnet och klicka på Inställningar från rullgardinsmenyn. I menyn Inställningar, navigera till Avancerad fliken och markera rutan bredvid Starta appen vid inloggning alternativ. Det här alternativet ser till att appen körs i samma ögonblick som du loggar in på din enhet.

Extra Slack Tips

Att ta sig runt Slack kommer att ta lite tid att vänja sig vid, och att bli Slack-kunnig kommer att ta ännu mer tid. Här är några extra tips som hjälper dig att bemästra Slack.

Markera alla olästa meddelanden

De flesta Slack-arbetsytor har flera kanaler, förutom personliga meddelanden. Ibland, särskilt när en arbetsyta är stor, kommer du att få många DM. Oavsett om olästa meddelanden irriterar dig eller om du kollar upp dem varje vecka, kan det vara tidskrävande att göra detta en i taget.

Lyckligtvis låter Slack dig se alla olästa meddelanden på en enda sida. Allt du behöver göra är att använda Ctrl + Shift + A.

Se till att du har aktiverat Visa alla olästa under Inställningar > Sidofält.

Bli av med olästa meddelanden

Om du är säker på att du inte behöver ta en titt på alla olästa meddelanden som du inte har sett, kan du ”läsa” dem alla på en gång med ett enda kommando. Träffa Skift + Esc. Slack kommer att be dig bekräfta om du vill Rensa alla olästa. Bekräfta, och det är allt!

Pin-nyckelmeddelanden

Om du vill att ett specifikt meddelande ska dyka upp på en kanal bör du fästa det. Det är användbart för viktiga meddelanden. För att fästa ett meddelande klickar du på ikonen med tre prickar bredvid det och väljer Fäst till kanal.

Slack och loggar ut

Det finns inte alltför många tillfällen där Slack kommer att logga ut en användare från det blå. Vanligtvis är det antingen en användaraktiverad inställning eller ett globalt Slack-säkerhetsproblem.

Vad var orsaken bakom din utloggning? Lyckades du fixa det? Var du tvungen att hänvisa till Slack-supporten till slut? Känn dig fri att träffa kommentarsektionen nedan med några tankar om saken som du har.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.