T-Mobiles web’n’walk USB-modem är mer web’n’wobble

usb-hanterare1Det är något permanent spännande med mjukt formad vit plast, speciellt när den lovar dig alltid-på-anslutning. Men min första timme eller två med T-Mobiles web’n’walk USB-modem har inte varit en helhjärtad framgång.

T-Mobiles web'n'walk USB-modem är mer web'n'wobble

Till att börja med vägrade den att installera. Eller snarare, den installerade övervakningsmjukvaran så fort jag anslutit enheten till min USB-port, men vägrade sedan bestämt att faktiskt fungera. På något sätt. Den utskrivna snabbstartsguiden är tyst om alla felsökningsärenden, och den glansiga PDF-filen gav mig självsäker klingande anvisningar som pekade på inställningar som jag inte kunde komma åt. För du förstår, dongeln fungerade inte.

Så småningom snubblade jag mig fram till T-Mobiles supportwebbplats där den gav de råd jag behövde – bara i kryptisk form som faktiskt inte fungerade. (Se om du kan se temat.) För det verkar som att T-Mobile förväntar sig att du använder Windows XP och jag använder Windows Vista.

Det innebar, av någon anledning som Microsoft utan tvekan kommer att skylla på T-Mobile för, och T-Mobile Microsoft, den ganska viktiga ”modem”-aspekten av USB-modemet vägrade att ladda. Såvida du inte har tagit bort USB-masslagringsenheten från Enhetshanteraren… varför tänkte jag inte på det nu?

Här är det snabbaste sättet att göra det som T-Mobile verkar vara väldigt angelägen om att du Vista-användare inte vet:

1. Skriv Enhetshanteraren i Start-menyn
2. Klicka på Fortsätt vid den irriterande UAC-prompten
3. Expandera styrenheter för Universal Serial Bus
4. Ta bort alla poster för USB-masslagringsenheter

Då kommer drivrutinen för telefonen att fungera magiskt och du kommer att ladda ner data i mirakulösa takter. Eller, som jag gjorde på tåget ikväll, allt från några kilobits per sekund till något som närmar sig 1 500 Kb/sek.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *