Veckan med dina ord: 21CN, net TV och Facebook

”BT är förståeligt nog blyg för de enorma kostnaderna för den verkliga lösningen som finns i den fysiska infrastrukturen och i synnerhet att gå från tråd till fiber”, räknar han.

”Ju mer jag följer den här sagan under de många år jag har nu, desto mer har jag kommit att tro att den verkliga stocken är med Ofcom, och bakom den regeringen, vars retorik inte börjar matchas av verkligt stöd för behovet att bygga om den här infrastrukturen.”

Framtiden för TV?

it_photo_12697

Potentiellt, men vad skulle vi göra med de hastigheterna ändå? Om TV-bolagen har något med det att göra, titta på oändliga repriser av ”Autumnwatch” och ”The 100 Best 100 Best shows”. BBC, ITV och Channel 4 har bestämt vad världen behöver är en annan on-demand-tjänst, särskilt med tanke på den blixtrande framgången med iPlayer, och de har gått ihop för att skapa den. ballam gav skepsisen.

”Låt mig se. Jag vill sätta mig ner efter jobbet och se en repris av Morse via min Virgin Media 2Mb/sec-anslutning, men kära du, jag har gått över det patetiska 350MB användningstaket mellan 16:00 och midnatt, och min hastighet är reducerad till 1Mb/ sek, vilket betyder att avsnittet inte laddas ned förrän kl. 03.00. Sedan upptäcker jag att min Linux-maskin inte stöder den speciella smaken av DRM som används på videon, så jag kan trots allt inte titta på den om jag inte gräver fram den där dammiga gamla Windows-maskinen. Antar att jag kommer att hålla fast vid gamla goda tv trots allt.”

Häng med nästa vecka för mer av dina tankar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *