Så här visar du din Google -sökhistorik

Vill du hitta en webbsida eller webbplats som du besökte för ett tag sedan, men kommer inte ihåg var den låg? Kanske hittade du det på din telefon då, men du har problem med att hitta det igen på din dator. Lyckligtvis håller Google koll på alla webbplatser och länkar du någonsin har öppnat.

Du kan använda historikfunktionen för att hitta alla webbsidor du har utforskat och besöka den igen som om du aldrig tappade den i cyberrymden – eller i din hjärna. Så här använder du Googles sökhistorik.

Obs! Du kan komma åt din Google -kontohistorik när som helst och från vilken enhet som helst, så länge din Gmail -profil synkroniseras på alla dina enheter. Google håller en detaljerad historik över webb- och produktsökningar, visade bilder, tittade på videor, appar som använts och blogginlägg du har läst.

data och anpassning

Visa din sökhistorik

Du kan komma åt din Google -kontohistorik från vilken enhet som helst med en webbläsare, till exempel en Windows -dator, Mac, mobiltelefon eller surfplatta. Processen är mycket enkel eftersom du bara behöver ditt användarnamn och lösenord. Här är vad du behöver göra:

  1. Öppna din webbläsare och ladda Googles hemsida. Klicka på knappen ”Logga in” i det övre högra hörnet (om du inte är inloggad för närvarande) och ange dina uppgifter.

  2. Klicka på din profilikon i det övre högra hörnet och välj ”Hantera ditt Google -konto.”

  3. Välj “Data och anpassning” flik.

  4. Rulla ner till avsnittet ”Aktivitet och tidslinje” och klicka sedan på ”Min aktivitet.”

  5. Rulla ner på sidan för att använda allmän sökfält eller den “Filtrera efter datum och produkt”(Android, Maps, YouTube, etc.), eller bara rulla nedåt i listan och bläddra efter datum och tid.

När du använder de olika vyalternativen ovan får du en lista som innehåller webbplatser, appar och/eller uppdateringar för alla enheter som är kopplade till ditt Google -konto. Sökfältet låter dig hitta specifika aktiviteter, appar eller webbplatser. De filtrerade alternativen inkluderar sortering efter datum, datumintervall och appar.

Aktivitetssidan som används ovan kommer ihåg allt du gjorde via ditt Google -konto sedan förra gången du tog bort historiken, om någonsin.

Radera din Google -kontohistorik manuellt

Du kan radera hela din historik eller bara specifika aktiviteter. Du kan ta bort ett objekt i taget genom att klicka på de tre punkterna bredvid varje aktivitet. Du kan också radera dem i massor genom att ange hur långt tillbaka du vill radera aktiviteterna.

Här är vad du behöver göra:

  1. Öppna din webbläsare och skriv ”Min aktivitet” i sökfältet för att komma åt aktivitetssidan.
  2. Google Min aktivitet ska dyka upp som toppresultat. Om inte, hitta den och klicka på den.
  3. Väl där väljer du ”Aktivitetskontroller” på vänster sida.
    aktivitetskontroller
  4. Du kommer att se att Google -kontoaktiviteterna är indelade i flera grupper. Du kan radera varje funktion separat. Dessa inkluderar webbsökningar och historik, platser, enhetsinformation, röst- och ljudaktivitet och YouTube -historik. Om du klickar på den lilla strömbrytaren bredvid ett alternativ kommer Google inte ihåg dina framtida åtgärder.

Du kan också radera objekt efter tid. Till vänster i fönstret ”Webb- och appaktivitet” ser du flera alternativ. Klicka på ”Ta bort aktivitet med” för att välja hur långt tillbaka du vill radera din aktivitet.

radera

Det kan vara ett specifikt datum eller så kan du välja ett av de fördesignade alternativen och radera allt en vecka, en månad eller hela vägen tillbaka till ditt konto. Du kan också välja vilken typ av data som ska tas bort.

Automatisk radering

Men du kan också välja att radera din historik automatiskt. Högst upp på samma sida ser du ett alternativ som säger ”Välj att ta bort automatiskt.” Det gör att du kan aktivera funktionen för automatisk radering, så att du inte behöver ta bort saker själv.

web n -aktivitet

Granska dina åtgärder när som helst

Funktionen för Google-kontohistorik kan vara praktisk om du inte kommer ihåg namnet på en webbplats som du vill besöka igen eller om du vill kontrollera om du har uppdaterat dina enheter. Google sparar allt åt dig, och du kan när som helst gå tillbaka till valfri länk. Du kan också radera din aktivitetshistorik för att rensa dina platser, enhetsuppdateringar och andra objekt.

Föredrar du att behålla en historik över dina Google -kontoåtgärder? Vilka spårningsalternativ använder du? Berätta vad du tycker om den här funktionen i kommentarsfältet nedan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.