Hur man berättar om någon blockerade dig på GroupMe

Vad händer när någon blockerar dig på GroupMe? Kan du ens se om du har blivit blockerad? Och finns det något du kan göra åt det?

Hur man berättar om någon blockerade dig på GroupMe

I den turbulenta världen av sociala medier och meddelandeappar är det den här typen av frågor som behöver besvaras. I den här artikeln kommer vi att förklara allt du behöver veta om att blockera medlemmar på GroupMe.

Kan du säga om du är blockerad?

GroupMe-chattar har ofta dussintals medlemmar. Tyvärr är inte alla alltid nöjda med bilderna eller videorna du delar. Detta kan så småningom resultera i att en medlem (eller medlemmar) blockerar dig.

Om du någon gång hamnar i en sådan situation kanske du är sugen på att ta reda på vem som gjorde detta. Tyvärr kommer du inte att kunna. GroupMe tillåter dig inte att se om en medlem blockerat dig eller inte. Liksom många andra snabbmeddelanden, meddelar inte appen gruppmedlemmar när de har blivit blockerade. Det strider mot GroupMes policy.

GroupMe Hur man berättar om någon blockerade dig

Vad händer när någon blockerar dig?

Om en gruppmedlem blockerar dig av någon anledning kommer det att bli liten eller ingen förändring på chattnivå. Du kommer inte att veta att du har blivit blockerad eller vem som blockerade dig. Du kommer fortfarande att kunna se deras meddelanden och vice versa. För att bli av med dig och dina meddelanden måste de antingen ta bort dig från gruppen eller be administratören att göra det.

Vad du inte kommer att kunna göra är att skicka direktmeddelanden till dem. Om du försökte skicka ett meddelande försvinner det bara. Du kommer inte att veta om den levererades eller inte.

Kan du blockera andra medlemmar?

Blockering är en individuell funktion och varje gruppmedlem kan använda den när det behövs. Du behöver inte vara gruppadministratör för att blockera någon. Du behöver bara följa några enkla steg:

  1. Under huvudmenyn klickar du på Kontakter.
  2. Välj den eller de kontakter du inte vill ha och klicka sedan på Blockera
  3. När bekräftelsefönstret visas trycker du på Ja eller Blockera.

Vid något tillfälle kan du ändra dig och besluta att du inte vill ha den personen på din blockerade lista. Gör så här för att avblockera en kontakt:

  1. Öppna kontaktlistan.
  2. Hitta de blockerade medlemmarna längst ner i listan.
  3. Välj Avblockera och bekräfta.

Notera: Windows Phone 8-användare kan inte blockera medlemmar, eftersom funktionen inte är tillgänglig för den plattformen.

Varför ser jag fortfarande blockerade kontakter i chatten?

Att blockera en gruppmedlem betyder inte att du inte ser deras meddelanden i gruppchatten. De kommer inte att försvinna från gruppen heller. Blockering förhindrar bara en kontakt från att skicka direktmeddelanden till dig. Därför kommer du fortfarande att se allt de delar i gruppen. Som tur är kommer du inte att besväras av oönskade DM.

om någon blockerade dig på GroupMe

Kan jag ta bort kontakter från gruppen?

Om du tycker att någon är irriterande, eller om du märker att de mobbar andra medlemmar, har du möjlighet att ta bort dem från gruppen. Men kom ihåg att endast administratörer och gruppägare kan ta bort kontakter från chatten.

Om du inte är administratör kan du fortfarande artigt be dem att ta bort medlemmen i fråga. Ingen vill känna sig skrämd av innehållet eller en medlems beteende. Om det är du som skapat gruppen, rekommenderas det att ta bort alla som har stört andra personer i chatten.

Att ta bort en kontakt är ganska enkelt och tar bara några klick:

  1. Öppna chatten och tryck på gruppavataren.
  2. Välj Medlemmar.
  3. Hitta personen du vill ta bort och tryck sedan på Ta bort från (gruppnamn).

Proceduren för att ta bort mer än en medlem är ganska lika.

  1. Leta efter ikonen med tre prickar i chatten och klicka på den.
  2. Klicka på Ta bort medlemmar och välj personer du inte längre vill ha i gruppen.
  3. Klicka på Ta bort.

Borttagna kontakter kommer inte att kunna gå med i gruppen igen om de inte får en inbjudan från andra medlemmar.

Kommer medlemmarna att få reda på att de har tagits bort?

Kontakter som du tagit bort från chatten kommer inte att direkt meddelas om att de har tagits bort. Men chatten försvinner från deras lista när du tar bort dem från gruppen. Det betyder att de inte ser någon chattaktivitet. Dessutom kommer de inte att kunna skicka DM till andra medlemmar eftersom de inte tillhör gruppen längre.

Hur är det med dig?

Ibland bortser gruppmedlemmarna från andra människors känslor. De delar ständigt olämpligt innehåll eller gör olämpliga kommentarer. Detta kan leda till att de blockeras eller till och med tas bort från en GroupMe-grupp. Men om de blir mer hänsynsfulla kan de gå med igen i något skede.

Har du någonsin haft några dåliga erfarenheter av andra gruppmedlemmar? Har du någonsin blockerat eller tagit bort någon från en grupp? Kanske har du blivit blockerad själv. Dela dina erfarenheter med resten av samhället i kommentarsfältet nedan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.