Logitech M330 Silent Plus mus recension: Ingen kommer att veta att du klickar

Kr30

Pris vid granskning

Vi fick ett oväntat paket på Alphrs huvudkontor i morse. Inuti den fanns en mus och ett urval av överraskande passiva aggressiva klistermärken.

Den smygande karaktären av ankomsten var faktiskt ganska passande, eftersom musen är Logitech M330 Silent Plus: en mus som lovar att ”leverera samma precision, hållbarhet och ”klick”-känsla utan bruset.

Vi var, som kontor, lite förbryllade över detta. Vilken typ av person har någonsin tänkt mer än en förbigående tanke på volymen på sitt musklick? Ändå behövde jag en mus, så jag anmälde mig frivilligt för att sätta den igenom.[gallery:0]

För det första är det en väldigt fin mus. Den är ganska snurrig, men även med mina överdimensionerade tassar har jag tyckt att det hela är väldigt bekvämt att använda. Den är ergonomiskt utformad, med ett vinklat spår längs vänster sida där tummen sitter väldigt bekvämt. Som högerspelare känns detta väldigt naturligt för mig, men det speglas inte på andra sidan, så southpaws körsträcka kan variera. Den gummerade strukturen ger bra grepp, både på sidorna och på bandhjulet, som rullar så smidigt som du hoppas. Det tar ett enda AA-batteri, vilket är lite synd. Jag skulle själv föredra USB-laddning, även om Logitech lovar 24 månaders användning, så jag kan inte riktigt argumentera mot det. Spårning är också perfekt, även på ytor som tenderar att vara ganska noga.

Så det är en bra mus, men hur är det med dess främsta försäljningsargument: det tysta klicket? Tja, jag kan rapportera att den lever upp till sitt löfte där också. Du kan höra ett klick om du lyssnar riktigt noga, men om du har örat så nära musen tycker jag att det är rättvist att säga att du aldrig har använt en mus förut och skulle behöva lite träning. Skrollhjulet är också lika tyst.[gallery:2]

Det är faktiskt lite oroande i början, som en elbil utan motorljud. Det hela är bara lite konstigt, men då kan jag inte säga att musklickning är något som har hållit mig vaken på natten. Bildligt eller bokstavligt.

Huruvida det är viktigt för dig eller inte är en annan sak, och effekten för mig dränktes något av att klicka på tangentbordet jag använder, tillsammans med det allmänna bakgrundsljudet från Alphr-teamet som jobbar hårt, för att inte tala om att jag använder pipigaste stolen man känner till, som avger ett ljud som liknar en anka som stryps varje gång jag växlar en enda tum.

Ändå, om ljudet av möss har gjort dig galen, kommer detta att lösa problemet prydligt – ja, snyggt om du inte har något emot att betala för privilegiet. M330 Silent Plus-modellen jag använder ger dig 30 Kr och finns tillgänglig i svart, blått eller rött. Det finns en billigare modell, M220 tyst mus, som kostar Kr20, och den modellen är tydligen designad för att vara ambidextrous också.[gallery:3]

Så ett starkt stöd från mig. Oavsett om ett lugnt liv är så viktigt för dig eller inte, är M330 Silent Plus en kvalitetsmus. Definitivt värt att överväga om du har Kr30 som bränner ett hål i din kringutrustningsbudget.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *