Hur man sparkar eller bootar någon från en grupp i Line Chat-appen

Vi lever i en värld av chattappar. Ingen gillar att prata i telefon, och alla älskar att skicka foton, emojis, länkar, etc. Line chat-appen möjliggör omedelbar kommunikation över flera enheter och sport en responsiv design. Dessutom har Line en mängd olika tjänster, såsom en digital plånbok som heter Line Pay, nyhetsströmning som heter Line Today och andra som Line Webtoon Line Manga.

Hur man sparkar eller bootar någon från en grupp i Line Chat-appen

Att chatta på nätet handlar om grupper – hangout-chattar för vänner, familj, kollegor, bandkamrater – you name it. Tyvärr kan det komma en tid då du vill sparka någon från en viss grupp av någon anledning. Här får du lära dig hur du gör.

Ta bort någon från en grupp

Tänk på att du måste ha administratörsbehörighet för att ta bort någon från en linjechattgrupp. Administratörsbehörigheter kan erhållas från gruppens nuvarande administratör, personen som skapade gruppen eller som standard. När du har administratörsbehörigheterna, så här tar du bort någon från en linjechattgrupp.

1. Öppna Line-appen

Line-appen finns vanligtvis i telefonens applista. Gå in i applistan och hitta appikonen Line chat. Tryck på ikonen så öppnar din telefon appen.

2. Gå till avsnittet ”Vänner”.

När du har öppnat appen ser du fyra ”flikar” högst upp på telefonens skärm: Vänner, Chattar, Tidslinje, och Mer. Tryck nu längst till vänster Vänner flik.

3. Hitta gruppchatten du vill sparka någon från

De Vänner sektionen visar alla dina linjekontakter – individuella såväl som grupper. Här måste du hitta gruppen som du vill sparka en individ från och trycka på den. Detta kommer att visa ett popup-fönster med tre ikoner: Gruppchatt, Inlägg, och Album.

4. Fliken Medlemmar

När du tillfrågas med de tre ikonerna trycker du på Inlägg. Detta tar dig till ett nytt fönster med tre flikar: Inlägg, Album, och Medlemmar. Gå in i Medlemmar flik. När du väl är i Medlemmar avsnitt ser du en Lägg till alternativ och en lista över gruppchattmedlemmar. Ovanför listan över gruppchattmedlemmar hittar du en Redigera knapp. Tryck på den.

5. Ta bort den önskade medlemmen

Tejpa på Redigera knappen kommer att visa en ny lista över den specifika chattens gruppmedlemmar, men den här gången kommer det att finnas en Avlägsna alternativet till höger om varje medlem. Hitta den medlem som du vill starta och tryck på Avlägsna knappen bredvid deras namn.

Line App - Hur man sparkar eller bootar någon från en grupp

Ta bort eller blockera

Att sparka någon från en grupp blockerar inte dem. Du kan fortfarande chatta med just den kontakten i andra grupper han eller hon är medlem i, såväl som på en-mot-1-basis. Du kan också lägga till dem igen i gruppen om du har ändrat dig eller om du har tagit bort kontakten av misstag.

Blockering innebär alternativt att du inte längre kommer att ta emot röstsamtal, videosamtal eller chattar från det aktuella kontot, så länge de kommer via linje. Dessutom kommer det blockerade kontot inte längre att finnas på ditt Vänner lista men kommer att finnas i Blockerade användare lista istället.

Hur man blockerar någon

Om du är helt säker på att du vill blockera någon är detta ganska enkelt och okomplicerat. Tänk dock på att du inte längre kommer att kunna kommunicera med den personen, oavsett om ni är i en delad grupp tillsammans eller inte. Dessutom kommer du inte att kunna lägga till den här personen i en grupp längre, och om du ändrar dig och vill kunna kontakta dem igen måste de bekräfta först.

1. Gå till sektionen Vänner igen

Upprepa instruktionerna från ovan: gå tillbaka till appens startskärm med Vänner, Chattar, Tidslinje, och Mer sektioner och tryck på Vänner flik.

2. Hitta den vän du vill blockera

När du har försäkrat dig om att du har hittat den vän du vill blockera, tryck och håll ned kontot i Vänner fliken och tryck sedan på Blockera och bekräfta med OK.

3. Det är det!

Kontakten är nu blockerad och kan inte kontakta dig.

Line Chat App - Hur man sparkar eller bootar någon från gruppen

Avblockera någon

Om du råkar ändra dig eller av misstag har blockerat någon, så här åtgärdar du detta.

1. Tryck på Mer

Gå tillbaka till den första skärmen när du går in i Line-appen. Av de fyra sektionerna (Vänner, Chattar, Tidslinje, och Mer), måste du trycka på Mer.

2. Avblockering

När du har kommit åt Mer flik, tryck Vänneroch tryck sedan på Blockerade användare. På Blockerade användare listan kommer du att se det blockerade kontot i fråga. Knacka Redigera bredvid kontot. Till sist, tryck Avblockera. Voila!

Var försiktig när du tar bort/blockerar

Även om varje åtgärd här är reversibel, är det ibland inte människors känslor. Var försiktig när du tar bort och blockerar personer, eftersom de kanske inte accepterar din avblockering senare.

Har du någonsin behövt blockera en vän på sociala medier? Ännu värre, har du någonsin blivit blockerad av en person som du ansåg vara en vän? Hur kände det dig? Dela dina tankar och erfarenheter i kommentarerna nedan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.