Träning för Three Peaks Challenge med Fitbit och Slack

När Alphrs förläggare, Paul Hood, bad mig in på sitt kontor förra veckan var jag lite fundersam. Inte bara för att bli tillfrågad till någons kontor nästan aldrig är en bra sak, men eftersom jag var löst medveten ville han prata med mig om den legendariska Three Peaks Challenge. Jag var lite rädd att han hade fel ände av pinnen och misstog min historia skriver om träningsspårare och löpning, som en brinnande önskan att gå med i klätterlaget och göra min del.

Träning för Three Peaks Challenge med Fitbit och Slack

Three Peaks Challenge – för de som inte vet – innebär att bestiga de tre högsta topparna i England, Wales och Skottland inom 24 timmar. Du stiger till en ackumulerad höjd på 3 408 meter på en dag och kollapsar sedan i en hög av triumf och utmattning. Helst samlar du in lite pengar till välgörenhet i processen – i Dennis Publishings fall, CASPA autism charity – något du kan

läs mer om på Alphr här.fitbit_dennis_3_peaks_challenge

Så det var med en viss lättnad som jag upptäckte att jag varken hade problem eller förväntades få ner det genomsnittliga tempot i gruppen avsevärt genom att delta. Istället kommer jag bara att rapportera om deras framsteg, eftersom gruppen planerar, tränar och stönar sig för att (förhoppningsvis) skala alla tre topparna före soluppgången.

För detta ändamål har jag inte bara fått tillgång till deras privata Slack-kanal (det är mest klagomål på att känna mig öm och trötta selfies), utan också till deras team Fitbit-konto. Fitbit har ganska generöst tillhandahållit olika träningsspårare för laget inklusive Bläs, den Alta och ökningen. Jag bär den sistnämnda på handleden just nu för att komma in i tänkesättet – taggad, även om jag inte har för avsikt att kliva någonstans i närheten av ett berg.dennis_3_peaks_challenge_fitbit

Så föreställ er min förvåning när det visade sig att trots all träning som mina Dennis-kamrater hade skrytt med i Slack att jag var inte de sämst förberedda för utmaningen i juli.fitbit_dennis_chart

Det är Dennis vd James Tye på toppen som gör alla andra på skam. Bakom honom, Emma Turner från Marketing Communications och Paul Hood, Alphrs utgivare. Där sitter jag ganska bra på en 6:e plats – i en liga på åtta, det är bara att undvika nedflyttning vilket är mitt i mitt bästa läge.

Om jag gräver djupare går det ännu bättre:fitbit_3_peaks_challenge_preparation

Jag önskar att jag inte hade undersökt alla detaljer: Fitbit har framgångsrikt utnyttjat min långa vilande tävlingssvit, och nu är jag angelägen om att klättra i tabellen i en liga som jag inte ens är i. Det är kraften med fitnessspårare, är det inte? Plötsligt vill jag knacka på mig själv för att dela topp tre för falska internetpoäng.

Jag vill ändå inte bestiga Snowdon.

Detta är den första i raden av Dennis-teamets förberedelser inför Three Peaks Challenge. Om du vill sponsra oss, du kan göra det här eller läs mer om CASPA på deras officiella webbplats.

LÄS NÄSTA: Vilken Fitbit ska jag köpa?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *